Home Forums Gear Kleding en toebehoren Helm, of geen helm..

Dit onderwerp bevat 22 reacties, heeft 11 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  avoriazzz 9 jaren, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)
 • Auteur
  Berichten
 • #4901

  sicco
  Bijdrager

  Nu vind ik een helm niet echt stoer, bovendien is m’n muts warm genoeg, maar zit er toch aan te denken een helm aan te schaffen. Heb het één en ander opgehad en kan zelfs nog wel wat vinden dat gewoon goed/lekker zit.

  Daar komt bij het misschien verplicht gaat worden, of in ieder geval hebben ze het daar al lange tijd over, en het lijkt me dan niks om bijv. ter plekke snel een (niet goed zittende) helm te moeten kopen.. kortom:

  – Wie heeft er ervaring met een helm?
  – Hoe staat het met bijv. de levensduur? (Bij m’n motorhelm zeggen ze na 5 jaar afgeschreven te zijn, materiaal vergaat dan)
  – Zijn bepaalde helmen duurder dan anderen omdat die beter beschermen, of betaal je echt alleen voor het merk of de vorm/graphics? Ze moeten toch allemaal dezelfde keuring ondergaan?
  – Hoe is de kwaliteit van speakers in de earpads? (Bijv. RED Hifi)

  Alle overige informatie over waar ik op moet letten is natuurlijk ook welkom.
  Hoe de pasvorm moet zijn weet ik wel, maar als iemand dit goed uit kan leggen hebben er misschien meer mensen iets aan dit topic.

  Gegroet en alvast bedankt!

  #4905

  bobbejaan1
  Bijdrager

  ik heb vorig jaar een trace helm van RED gekocht omdat het me toch wel fijn leek, een week erna klapte ik snoeihard op een ijsmuur.. en dan is een helm toch wel fijn. Maar ik board altijd met muziek en heb nog geen helm kunnen vinden die ook Iphone compatible is

  #4906

  rinus
  Bijdrager

  Heb nu twee jaar een helm, een RED Trace, heeft m’n moeder voor me betaald (Ma: “draag je een helm bij het snowboarden?” Ik: “nee, kost geld” Ma: “wat is je bankrekeningnummer?”).

  Die van mij heeft een zogenoemde goggle gasket, een unit die je tussen je helm en je goggle kan stoppen, zodat het niet tocht op je voorhoofd. Verder ventileert-ie prima. Eventueel kan je de luchtgaten open zetten, maar dan wordt het toch wel koud is mijn ervaring. Ik heb er verder geen dunne muts onder ofzo. Ik draag wel zo’n fleece necktube. Oorflappen heb ik er altijd aan zitten. Geen ervaring met muziekflappen.

  Duur of goedkoop; die dingen moeten inderdaad aan allerlei veiligheidseisen voldoen. Sommigen hebben een extra keurmerk, dat niet vereist is. Deze zou je dan ‘veiliger’ kunnen noemen. Ik denk dat de dure exemplaren voornamelijk lichter of mooier zijn en niet veiliger dan anderen.

  Over de levensduur heb ik geen idee.

  Aandachtspunten:
  – zit-ie lekker?
  – past-ie goed (zit hij veilig op je hoofd, weet de verkoper wel)?
  – zit ’t kinbandje lekker?
  – eventuele oorflappen ook geprobeerd?
  – past je goggle erop?
  en ook:
  – mogelijkheden tot ventilatie?
  – uitneembaar/wasbaar binnenspul?
  – ziet-ie er goed uit?

  #4909

  sicco
  Bijdrager

  Wat moet ik me voorstellen bij een goggle gasket, lijkt mij een must have. Vooral als m’n voorhoofd vochtpareltjes begint af te scheiden na wat gekke dingen doen wil het wel eens vreselijk koud aanvoelen onder de rand van m’n muts. Hoe ziet zo’n ding eruit? Het is niet het opstaande randje aan de voorkant van de buitenschaal toch?

  Is het functioneel als er zo’n goggle randje in de zijkant van de helm zit? Of is dit alleen maar irritant omdat je goggle in eenzelfde positie gedrukt word?

  Hebben de earpads met speakers geen gewone aansluitingen, of zitten er draden aan met een bepaald type stekker? Iphone heeft toch geen bijzondere maat?

  #4913

  kevinhoogendam
  Bijdrager

  Meeste helmen met audio erin hebben gewoon een 3.5mm jackplug (normale oordopjes maat. Alleen de manier van aansluiten verschilt per merk.

  Ik heb zelf een Giro Encore 2 waar je een aux kabeltje in de earpad steekt en in je mp3 met in de kabel een volume en mute knop.

  Vooral belangrijk dat een helm goed zit en waar ik persoonlijk op let is dat hij over je hoofd valt ipv erboven op.

  #4915

  rinus
  Bijdrager

  [quote=”Sicco” post=1371]Wat moet ik me voorstellen bij een goggle gasket, lijkt mij een must have. Vooral als m’n voorhoofd vochtpareltjes begint af te scheiden na wat gekke dingen doen wil het wel eens vreselijk koud aanvoelen onder de rand van m’n muts. Hoe ziet zo’n ding eruit? Het is niet het opstaande randje aan de voorkant van de buitenschaal toch?

  Is het functioneel als er zo’n goggle randje in de zijkant van de helm zit? Of is dit alleen maar irritant omdat je goggle in eenzelfde positie gedrukt word?[/quote]

  Dat ding is een reepje iets stijvere textiel dat je met tussen het klittenband van je helmvoering en de helmvulling duwt. Het zit alleen aan de bovenkant tussen je goggle en je helm en je kan het zelf verder of minder ver in de helm stoppen. De breedte van dat tochtstripje kan je dus zelf bepalen. Eens kijken of ik iets kan vinden erover…

  Burton zegt het volgende op de site:
  [quote]Goggle gasket: Fully removable shield that eliminates the gap between goggle and helmet while remaining windproof and breathable[/quote]
  Afbeeldingen niet te vinden. Op mijn foto’s heb ik dat ding ook tussen m’n goggle en m’n helm zitten. Nu zie je niets/zwart en anders zou je m’n voorhoofd zien…

  #4923

  avoriazzz
  Bijdrager

  ik draag ook bijna altijd een helm, meestal op de piste om mij te beschermen tegen andere en buite de piste waar een helm eigenlijk voor is.

  #4932

  kevinhoogendam
  Bijdrager

  Ik draag mijn helm alleen met schoolreis met de de 2e jaars opleiding. Dan is het verplicht. Buiten dat draag ik em vrijwel niet.

  Als ik weet dat ik ga springen/flips ga doen wel, maar verder lekker een muts, headphones en goggle.

  #4934

  mayolein
  Bijdrager

  Toen ik net snowboardde droeg ik geen helm, ik had er ook niet een…
  Later had ik wel een helm gekocht voor als ik het stuntpark in zou gaan. Totdat ik een keer in hele dichte mist per ongeluk een ravijn in snowboardde, toen bedacht ik me dat een ongeluk vaak in een klein hoekje zit. Vanaf die dag draag ik altijd mijn helm (behalve indoor… lekker hypocriet 😉 )

  Ik heb ook een Red Trace maar die valt inmiddels echt uit elkaar van ellende. Ik ben er dan ook al een paar keer goed op gevallen…

  #4936

  ted-h
  Bijdrager

  Ik heb zeker een helm!!! Ben al een paar goed gevallen naast een paar rotsen (misschien ook wel erop, was een aardige klap).

  Ik adviseer het dan ook iedereen om het te dragen en vind dan ook dat het verplicht moet worden….

  Ik heb een Red Hifi, gebruik alleen eigenlijk geen muziek hahahaha.
  Ik hoef er geen muts onder want hij is al warm genoeg vind ik.

  #4943

  avoriazzz
  Bijdrager

  hoezo zou het verplicht moeten worden??? iedereen moet toch zelf weten of hij die helm wilt dragen.

  #4944

  ted-h
  Bijdrager

  [quote=”avoriazzz” post=1405]hoezo zou het verplicht moeten worden??? iedereen moet toch zelf weten of hij die helm wilt dragen.[/quote]

  Ben ik mee eens wat je nu zegt. Ik denk alleen dat er veel letsel voorkomen kan worden als je een helm draagt….. Denk dat niet iedereen bewust is van het gevaar waar je mee te maken kan hebben…

  Daarom vind ik dat het verplicht moet worden. (immers voorkomen is beter dan genezen 🙂 )

  #4946

  avoriazzz
  Bijdrager

  jhaa maar hoeveel gavallen zijn er nu op de piste waarbij iemand er beter vanaf had kunnen komen met helm. die zijn er gelukkig niet zo heel veel. mensen die het funpark in gaan of backcountry die zien zelf de gevaren wel in en beslissen dan wel of ze er verstandig aan doen of niet. om nou iedereen op de zadelen met een helm omdat er een paar mensen zijn die verongelukken omdat ze geen helm op hadden vind ik een beetje overdreven.

  #4948

  sicco
  Bijdrager

  Je hebt nu inderdaad de vrijheid nog, maar vroeger had je op de motor en bromfiets ook geen helmplicht. Nu mag je tot 25 km/h zonder helm, bij hogere snelheden is het dragen ervan wel verplicht. Een voetganger aanrijden met maar 30km/h kan al fataal aflopen. Nu lijkt me dat 30 km/h al snel gehaald is op een snowboard en hebben wij mensen geen kreukelzone.. 😉

  Ben het wel eens met je stelling over eigen verantwoordelijkheid, maar meestal hebben adolescenten (leeftijd van 18-25 jaar) nog geen volledig ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en te weinig opgedane kennis/ervaring. Daarom gebeuren er in die leeftijdscategorie in het verkeer ook de meeste ongevallen.

  Aangezien het op de piste soms erg druk kan zijn en er veel jongeren experimenteren met snowboarden/skiën betreft mijn voorkeur toch ook beter voorkomen dan genezen. Meestal heb je een ongeluk niet zelf in de hand hè.. Vandaar mijn zoektocht naar een goed helm 😀

  Back on topic:
  Ik hoorde dat er helmen uit zijn met een geïntegreerd visier. Heeft er al iemand ervaring mee? Ze schijnen bij onze “plaatselijke shop” al te liggen, dus ga morgen even kijkje nemen, ben wel benieuwd..

  #4951

  kevinhoogendam
  Bijdrager

  Helmen met een geïntegreerd visier zien er net zo uit als de helmen die de meisjes met de hedendaagse zogenaamde retro scooters dragen. Een beetje als een verleukte piloten helm.

  Ga is langs bij de grote gespecialiseerde zaken, deze hebben vaak een ruime keuze. Al denk ik dat je nu niet veel meer zal vinden en kan je beter wachten tot het volgend seizoen.

  Met helmen moet je er echt optijd bij zijn.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.