Flatstyle Delft

Een nieuw outdoor snowboard evenement in Nederland: Flatstyle! In Delft wordt een plat snowboardpark gebouwd met zoals het er nu uitziet een wakeboard-achtige kabel om je snelheid te geven. Veel meer weten we er nu nog niet over, behalve dat het op 9 en 10 januari plaats vind. Dat het midden in Delft op de Markt plaats vind. De baan 85 meter lang wordt. Er zaterdag een snowboardwedstrijd is en je zelf ook mee kunt snowboarden. En dat het hele circus de week na het event verhuisd naar de campus van TU Delft zodat je daar ook nog kunt gaan snowboarden op de Flatstyle obstakels. Dit is overigens geen toeval, want Flatstyle wordt georganiseerd door DROP, de boardsport studentenvereniging van Delft.

Aanmelden voor het event kun je alvast doen op de Flatstyle Facebook pagina.

::: UPDATE
Vanaf vrijdag 18 december is het mogelijk om je in te schrijven voor het snowboarden bij Flatstyle. Tickets kosten 15 Euro voor een uur vrij snowboarden, hierbij deel je de kabelbaan met 7 anderen. De volgende tijden zijn beschikbaar:
Zaterdag 9 januari 13:00 t/m 15:00
Zondag 10 januar: 15:00 t/m 19:00

Er zijn maar een beperkt aantal tickets beschikbaar dus wees er op tijd bij! Let op: om de course te kunnen rijden is enige freestyle board/ski ervaring nodig.

Inschrijven voor Flatstyle 2016

Dit is het persbericht van Stichting Flatstyle:
Of het nou vriest of niet, op 9 en 10 januari zal de Markt in Delft bedolven worden onder een dikke laag sneeuw. Tijdens Flatstyle 2016 kan er in het centrum van Delft geskied en gesnowboard worden. Achter een kabel worden deelnemers over het sneeuwparcours getrokken waar een compleet freestyle park is aangelegd. Als hoogtepunt van het weekend zal op zaterdagavond de Flatstyle Pro Contest gehouden worden waar professionele boarders laten zien wat ze kunnen met deze unieke setup.

Het is voor het eerst dat er op deze manier gesnowboard gaat worden in de stad. Omdat er geen helling is om vooruit te komen wordt een 2.0 kabelsysteem gebruikt wat de deelnemers heen en weer sleept op het platte parcours. Dit principe is te vergelijken met het wakeboarden achter een kabel. Er komen dus meerdere boarddisciplines bij kijken wat ook tijdens de Flatstyle Pro Contest voor spannende competitie zal zorgen.

Tijdens Flatstyle 2016 is de gehele Markt open voor bezoekers om te komen kijken. Ook is het mogelijk om na inschrijving vooraf op zaterdagochtend en zondag zelf de baan te betreden op een snowboard of ski’s. Na Flatstyle nog niet genoeg gehad van al het sneeuw plezier? Na afloop van het event zal de sneeuw verplaatst worden naar de TU Delft campus voor het Pop-up Snow Park op 12 en 13 januari.

Houd de website in de gaten voor meer informatie en het programma.

Flatstyle is het initiatief van Boardsportvereniging DROP Delft en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging, de Uithof, TU Delft, Sportlife, Doornbos, iam-it, BluGrav, StuD en Sinner.

flatstyle-delftInschrijven voor Flatstyle 2016

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *